in , ,

Abang ‘hero’ selamat tiga nyawa kemalangan dalam tasik! Dapat penghargaan APM Johor

Lelaki yang menyelam4tkan nyawa tiga 0rang yang hampir lem4s dalam tasik berde.katan Kampung Jorak Elahi, Bukit Pasir, Batu Pahat pada Selasa lalu mendap4t penghar.gaan dari pihak Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) Johor.

Menerusi sebuah p0sting dik0ngsi agensi tersebut di laman Faceb00k semalam, Muhammad Nur Salim antara individu teraw4l yang sanggup menggad4i nyawa selepas Per0dua Myvi dinaiki tiga 0rang itu terbab4s dan terj4tuh ke dalam tasik.

Difah4mkan, Pengarah APM Johor, Kamal Mokhtar dan beberapa pegawai menjejaki Muhammad Nur yang bertug4s Hospital Pantai, Batu Pahat untuk menyamp4ikan sijil pengh4rgaan.

APM Johor tid4k teragak-ag4k untuk memberi.kan peng.hargaan kepada beliau diatas tind4kan yang berani untuk menyelam4tkan 0rang awam yang sedang dilanda musib4h.

“Sem0ga dengan kejadi4n ini dapat memberi cont0h kepada masyar4kat untuk mem.beri pert0l0ngan semasa kecem4san dan benc4na,” tulis kapsyen p0sting berke.naan.

Sebelum ini, medi4 melap0rkan se0rang lelaki Suzaini Mohd Sadali menj4di antara ‘her0’ yang nekad terjun ke dalam tasik bagi menyelam4tkan ketiga-tiga m4ngsa sehingga tul4r di media sosi4l.

Berikutan itu, ada s4ksi tampil mend4kwa Muhammad Nur juga perlu diberikan ‘kredit’ kerana bertung.kus lumus menyelam4tkan m4ngsa yang terkap4i-kapai meminta pert0l0ngan.

Semen.tara itu, isteri Muhammad Nur iaitu Nur Liyana Roslan dilih4t berusaha menjel4skan ‘kekel!ruan’ yang berl4ku dalam kalangan warganet n4mun katanya, apa yang penting adal4h semua m4ngsa berjaya diselam4tkan.

Sumber: Omm | Facebook APM Johor, Otai JOHOR, BEST my & Nur Liyana Roslan

What do you think?

Written by My Gosip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    [Video] Sajat pertikai!, “Nak taubat macam mana, Bar4ng dah takde lah..” ruangan komen penuh dengan…

    [Video] “Main sorok-sorok dengan kawan” – Budak Bangladesh terkunci 6 hari dalam kontena sehingga sampai ke Malaysia!