in ,

Ibu Tunggal Sanggup berhujan panas naik moto 30 minit demi dapatkan menu Rahmah

Se0rang ibu tungg4l dan anak perempuannya sanggup berluj4n pan4s dengan menaiki mot0sikal, demi mendap4tkan Menu Rahmah di sebuah ked4i di pusat bandar raya ini yang menaw4rkan harga berbatut4n.

Suhaila Badarudin, 46, berkata, walaupun terp4ksa mengharungi perjalan4n yang mengambil masa kira-kira 30 minit dari rum4hnya di Sung4i Siput ke pasar raya Mydin di Meru di sini, n4mun ia berbal0i kerana rest0ran tersebut menyajikan pelbag4i juadah.

“Saya dengan anak perempuan berusia 17 tahun sanggup dat4ng jauh-jauh seb4b di sini ada makan4n murah. Selalunya makan4n sebegini iaitu nasi putih, kari ayam, taugeh g0reng dan air mineral sud4h mencec4h RM8 hingga RM10.

“Kami bukanl4h mahu makan besar sang4t, sekadar dap4t mengenyangk4n perut sahaja. Dengan harga RM5 ini, dapatl4h saya beli dua hingga tiga bungkus untuk saya dan anak-anak makan teng4h hari,” katanya ketika ditemui Bernama di sini hari ini dan bersyukur dengan langk4h kerajaan mengen4lkan pr0gram Menu Rahmah tersebut.

Se0rang pekerja di rest0ran tersebut yang hanya mahu dikenali sebag4i Muhammad berkata maklum bal4s pengunjung yang hadir am4t baik, sehingg4kan mereka perlu menamb4h lauk hampir tiga kali kerana sambut4n yang amat menggal4kkan.

“Kami tid4k akan masak lauk dalam kuantiti bany4k kerana ingin menjaga kualiti makan4n dan mengel4kkan daripada pembazir4n.

“Apabila kita masak dal4m kuantiti seder.hana, kualiti makan4n akan lebih terjamin mal4h sehingga kini, tiada pembazir4n yang berl4ku dan lauk habis sekit4r 8 malam,” katanya ketika ditemui di pasar raya itu.

Sement4ra itu, Mohd Ezayddy Mohd Sofian, 41, pengusaha sebuah ked4i makan Nasi Ayam Viral Klebang Putra, Chem0r turut menyahut seruan kerajaan dal4m menyedi4kan Menu Rahmah atas inisiatif sendiri untuk berk0ngsi rezeki kepada g0l0ngan yang kurang berkemampuan.

Sumber : SinarHarian

What do you think?

Written by My Gosip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    [Video] Undang sebak! Sambut hari jadi tanpa Kek hanya dengan ‘Lighter’ Sahaja “happy birthday adik”

    “Macam tu ek?” – Fatin Afeefa terima nafkah 5 angka, Opai kata perkahwinan itu bisnes, raih perhatian netizen