in ,

Masih ingat dengan watak kanak-kanak dalam filem ‘Suami Isteri Dan…’ wajah terkini beliau tak sangka wanita rupanya..

Penah popul4r menerusi watak kanak-kanal dal4m filem Suami Isteri dan … pelak0n dan penyanyi Erna Elliyana meng4kui tid4k ada rezeki untuk meneruskan min4tnya dalam bid4ng seni.

Kata Erna atau Erna Elliyana Rosli, 35, berkata, dia terp4ksa meng.hentikan impian untuk bergel4r anak seni dan meneruskan kerjaya sebag4i usahawan.

“Saya menyanyi dan berlak0n sejak kecil lagi. Itu memang min4t saya tetapi namp4knya minat tid4k menyebel4hi saya.

“Jadi, saya belaj4r dan lepas habis belaj4r saya berkahwin. Pada waktu itu saya mula f0kus kepada keluarga dan mengambil keputusan untuk melakukan perniag4an,” katanya kepada mStar.

Erna berk0ngsi perkara itu ketika ditemui pada sid4ng media Kamya Fest 2023 yang diad4kan di H0tel citizenM Bukit Bintang, Kuala Lumpur pada Selasa.

Menerusi filem tersebut, Erna memegang wat4k se0rang bud4k lelaki bernama Amir iaitu anak kepada pas4ngan suami isteri yang dilak0nkan 0leh pelak0n Rosyam Nor dan Lydiawati.

Sebelum ini, Erna juga aktif menyanyi selep4s menyert4i sebuah pertanding4n nyanyian Sinar4n Pasp0rt Kegemilangan 2000, Malaysian Id0l 2004, 0ne In A Milli0n 2006 dan pernah mengh4silkan single berjudul Buk4n Untuk Sesaat.

Meng4kui perjalan4nnya sukar dalam dunia seni, dia memilih untuk membuka perniagaan pr0duk kesihatan tamb4han iaitu Kamya Gl0w.

“Secara jujurnya, industri Malaysia ini tak bes4r mana. Bila menyanyi, kita t4k dapat bayar4n seperti yang diinginkan, saya rasa ag4k kecewa.

“Saya pern4h bercak4p dengan diri sendiri, kalau setak4t minat tetapi tidak b0leh buat duit, seb4b itu saya belaj4r bersungguh-sungguh, sambung belaj4r dan buat bisnes,” ujarnya.

Dalam perkembang4n lain, Erna juga bak4l menganjurkan sebuah festival yang diberi nama Kamya Fest 2023 untuk menggal4kkan lebih ram4i generasi baharu maju dalam bidang keusahawanan.

Kamya Fest 2023 bak4l diadak4n pada 10, 11 dan 12 Februari depan di Parkir B, Stadium Nasi0nal Bukit merangkumi pelbag4i kateg0ri vend0r termasukl4h dari pr0duk makanan dan minuman (F&B), fesyen, aut0m0tif, sukan dan permainan serta gaya hidup sesuai untuk seisi keluarga.

Kata Erna, dia sang4t teruja kerana dalam masa yang sama dap4t membantu ram4i usahawan tempatan.

“Penganjuran ini juga secara tid4k langsung memberi platf0rm kepada generasi muda untuk kek4l bersemang4t p0sitif untuk berkecimpung dal4m dunia keusahawanan.

“Ini adal4h pertama kali Kamya menganjurkan festival seperti ini dan kami mensas4rkan untuk meraih pengunjung seramai 50,000 dalam masa 3 hari penganjurannya, sesuai dengan khalayak yang ada,” katanya.

Terdap4t lebih 20 selebriti dan bintang media sosi4l ppular tanah air, yang bakal menj4di daya tarikan pengunjung untuk datang ke festival berkenaan.

Antara selebriti yang mengambil bahagi4n ialah Nabila Huda, Dolla, Eja, Ayie Floor88, Wak Doyok, Nana Mahazan, Dolla, Mimi Ernida, Shasha Abdul Aziz, Azfar Heri, MrStailista, EedaVogue, Daniel Zamri, Bella Astillah, Ameerais Forteen, Raja Afiq, Afzan, Ayu Damit, Naim Shamsol dan ramai lagi.

Sumber : MSTAR ONLINE.

What do you think?

Written by My Gosip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    “Papa tak sebaik mana yang mama impikan, Semoga kita terus jadi sahabat dan Anju dapat 0rang lebih baik”

    [Video] “Dah panggil Sayang tu..” – Panggil sayang ketika live, Netizen kata dah sah! mereka bercinta..