in ,

“Mohon Doakan Ayah Dr Maza”- S4kit Mngejut Selepas Dos PnggaIak, Ini Kata2 Dr Maza Kepada KKM

Kemnterian Kesihatan Malaysia (KKM) wajar memandang ser1us dan mengkaji kesan sampingan d0s penggaIak kepada mereka yang mungkin tidak sesuai.

Mufti Perlis, Profesor Madya Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin berkata, saranan tersebut dibuat berikutan ayahnya yang mula mengaIami gejaIa munt4h dan menjadi sangat Iemah selepas menerima d0s ketiga vaks1n C0vidI9.

“Menurut d0ktor, beliau terkena sekali lagi str0.k di bahagian yang sens1.tif di kepala. Pvnca masih tidak jelas. Apakah ada kaitan dengan d0s penggaIak atau tidak? Saya tidak pasti.

Hanya pakar yang dapat menjeIaskan,” katanya dalam siaran di Instagram miliknya pada Isnin. Mengulas lanjut, Mohd Asri berkata, ramai orang telah berk0.ngsi situasi seperti itu di media sosial.

Menurutnya, anak kepada sahabatnya pergi buat selamanya dipercayai jatvh sak!t mengejvt selepas mengambil d0.s ketiga

“Saya tidak pasti sebab kehilangan yang sebenar. Keluarga beliau, orang kampung tidak menvntut si4satan terperinci.

Mereka hanya kata ‘lepas vaks1n nombor tiga, tidak pasal-pasal dia sak1t, lepas itu pergi buat selamanya’. Mungkin juga ada pvnca lain,” ujarnya. Selain itu,

beliau berkata, seorang bakal ahli jemaah umrah telah pergi dipercayai selepas mengambil d0s penggaIak sebagai syarat umr4h.

“Juga tidak pasti apakah pvnca sebenar. Kebetulan atau ada kaitan? KKM kena ambil per1ncian setiap k3s. Semoga ALLAH merahmati kita semua,” jelasnya.

Sementara itu, Program Perkhidmatan Farmasi Kemnterian Kesihatan Malaysia (KKM) dalam makIum baIas ringkasnya berkata,

pihaknya telah menghvbungi h0spital berkenaan dan dalam proses menyi4sat serta menyediakan laporan untuk kesan advers susuIan imun1.sasi (AEFI). Sumber: Sinar Harian, Instagram Dr MAZA

Ibu Alami S4kit Str0k. Sekali Ini Luahan Hati DJ Lin Bila Tak Dapat Jaga Ibu Di H0spital.
Penyampai radio, Dj Lin memaklumkan ibunya kini telah dimasukkan ke Hospital Sultan Ismail, Johor Bahru selepas diser4ng str0k pada Isnin. Menurut Dj Lin atau nama sebenarnya, Roslinda

Abdul Majid, dia telah bergegas pulang ke kampung halaman sebaik sahaja menerima panggilan mengenai tahap kesihatan ibunya itu.

Bagaimanapun, Dj Lin memberitahu, dia dan dan ahli keluarganya yang lain masih tidak dibenarkan untuk menemani ibunya itu berikutan prosedur yang telah ditetapkan oleh

pihak hospital berikutan penularan pandemik C0vid-19.

“Dj Lin bergegas pulang ke Johor Bahru sebaik dimaklumkan ibunda tercinta, Mak Puteh telah dimasukkan ke wad 3A (Isolation) H0spital Sultan Ismail (HSI) akibat serangan str0k.

Yang sedihnya, ahli keluarga tak dibenarkan untuk menjaga beliau. Allahu sebaknya perasaan bimb4ng semuanya bercampur rasa,” tulisnya.

Perkhabaran tersebut dikongsikan sendiri oleh pemenang anugerah Penyampai Radio Paling Popular empat kali itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

Jelas Dj Lin lagi, hatinya kini sememangnya berasa agak risau memandangkan ibunya itu terpksa tinggal berseroangan di h0spital. Lantaran itu, penyampai radio,

Suria FM ini turut berharap agar mana-mana petugas h0spital yang berkhidmat di HSI dapat memantau mengenai perkembangan ibunya itu.

“Ada ke Peminat Dj Lin yang bertugas di Hospital Sultan Ismail? Kalau ada harap sudilah kiranya tolong tengokkan Mak Lin ya. #makdjlinmasukwad #DoakanMakDjLin,” ujarnya lagi. Menerusi

ruangan k0men, rata-rata warganet turut menzahirkan rasa ris4u selain turut mendoakan semoga ibu kepada Dj Lin dapat kembali sembuh seperti sedia kala.

“Harap ada insan yang baik hati tolong tengok-tengokkan mak DJ Lin dekat wad. Semoga mak Dj Lin lekas sembuh. Semoga ibu Dj Lin dikurniakan kesembuhan dan kesihatan yang baik

oleh Allah SWT. Amin Ya Rab. Stay strong. Semoga dipermudahkan segala urusan buat keluarga DJ Lin dan semoga mak cepat sembuh. Banyakkan bersabar. Semoga mak akak cepat sembuh ye,” antara komen-komen warganet di laman Instagram.

Sekadar informasi, Dj Lin merupakan salah seorang penyampai di stesen radio, Suria FM yang senonim menerusi segmen Suria Cinta. Apapun, kami di MH mendoakan semoga ibu kepada Dj Lin dapat kembali sihat dan dipermudahkan segala urusan. Ameen.

Sumber : Media Hiburan,erakini

What do you think?

Written by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GIPHY App Key not set. Please check settings

    [Video] “Ini Pakir Saya, Pergi Cari Yang La!n” – Tindakan Wanita Ini ‘Cop’ Parkir D!kecam Net!zen

    [Video] “Terima kasih datin datang, Semua dia order” – Sikap ‘Humble’ Eina Azman dan suami sempoi di kedai makan, “Mana pernah sombong…”