in ,

“Nak beli ubat atuk sakit..” – Remaja dimandikan seperti jenazah kerna curi tabung masjid mohon maaf..

K3s seorang remaja berusia 19 tahun yang mengaku bersaIah cuba mencvri tabung masjid dan disor0kkan ke bilik mandi jen4zah masih hangat diperbualkan.

Mana tidaknya, video rem4ja tersebut yang dimandikan seperti jen4zah oleh jemaah masjid telah tuIar di media s0siaI dan mendapat re4ksi yang pelbagai daripada net!zen.

DijeI 10 hari dan d3nda RM4,000.

Hari ini, menerusi lap0ran dari Bernama, rem4ja tersebut telah dijat0hkan huk0man penj4ra 10 hari dengan d3nda sebanyak RM4,000 oleh Mahk4mah Maj!stret Selayang selepas tertud0h mengaku bersaIah meIakukan perkara itu di Masjid Al Islahiah, Kuang, Rawang pada 8 Januari 2022 jam 11.58 malam..

Majistret, Nik Mohd Fadli turut meneg0r tind4kan tertud0h yang cuba mencvri tabung masjid kerana ia perbu4tan yang saIah.

Nak beli ubat atuk yang s4kit..

Walau bagaimanapun, peguam kepada pemuda tersebut, Azman Abdullah telah tampil memohon huk0man berbentuk pengaj4ran kepadanya dengan aIasan kesaIahan berkenaan adalah kali pertama dilakukan dan anak gu4mnya yang juga sudah insaf.

Tertud0h juga memohon maaf kepada pihak masjid serta mahk4mah atas tind4kan yang diIakukan. Tambahnya, dia berbuat demikian kerana mahu membeli ubat buat datuknya yang berusia 70 dan menghid4p peny4kit kenc!ng manis. Dia turut menjelaskan sudah meminta bantuan dari beberapa orang namun, mereka juga tidak dapat membantu.

“Anak gu4m saya memohon maaf kepada mahk4mah dan pihak masjid. Alasan dia (cuba mencvri) kerana dia perlukan duit untuk membeli ubat datuknya yang menghid4p peny4kit

kenc!ng manis. Dia cuba meminta kepada orang tetapi mereka tidak boleh tolong.”
“Anak gu4m saya merupakan anak sulung daripada tiga adik-beradik dan ibu bapanya telah bercer4i sejak dia berusia lapan tahun. Dia tinggal bersama datuknya berusia 70-an dan

Seorang remaja berusia 19 tahun yang videonya tular di media sosial kerana dimandikan seperti 'jenazah' akibat cuba mencuri tabung masjid, hari ini dipenjara 10 hari dan didenda RM4,000 oleh Mahkamah Majistret Selayang.📹: Nur Aimidiyana ZuherBerita lanjut layari Bernama.com: https://www.bernama.com/bm/jenayah_mahkamah/news.php?id=2043007

Posted by BERNAMA on Rabu, 12 Januari 2022

kehidupan mereka bukan senang. Makan dan minum juga daripada sedekah jiran-jiran,” kata Azman yang merupakan pegu4m pro bono (tanpa bayaran atau sukarela).

Menerusi makluman dari Bernama lagi, sebelum ini siak masjid berkenaan mendapati tabung masjid hil4ng dan memer!ksa rakaman video tertutup (CCTV) sebelum memaklumkan kepada ahli jawatankuasa masjid.

Mereka mengesy4ki susp3k merupakan orang yang tinggal di sekitar masjid sebelum mereka membuat r0ndaan dan menemui lndividu yang sama seperti dalam CCTV.

Ketika dihampiri dan ditanya tentang perkara tersebut, rem4ja berkenaan mengaku dan pihak masjid segera menangk4p sebelum menghubungi pihak p0lis.

Video tuIar di media sosiaI.

Terdahulu, rakaman video jemaah masjid memandikan seorang remaja seperti jen4zah tuIar di media sos!al. Dia telah dilumurkan dengan kapur barus sebelum dicuc0r dengan air paip oleh ahli jemaah masjid sehingga mendapat pelbagai maklum balas daripada netizen.

Sumber: Bernama, Kredit foto: Bernama (Nur Aimidiyana Zuher)

Via omm.

What do you think?

Written by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Suami dik!ra dayus jika ikut trend ‘Unboxing Pasangan Ma1am Pertama’ – Dr Zulkifli Mohamad Al Bakri

    [Video] “Gaji macam doktor, Bukan nak riak” – Pemandu Lori Dedah Gaji Bo1eh Cecah RM8000 Sebulan, Netizen Tergamam!