in

‘Pertah4nkan kelab Crackhouse?’ -“Sudahla Afdlin Shauki…jangan hil4ngkan rasa hormat saya pada abang” -Shahrol Shiro

Sej4k isu seorang wan1ta yang membuat persemb4han komedi berdiri deng4n mengh1na Islam di Crackhouse Comedy Club, pelb4gai pendap4t dikelu4rkan oleh para pelaw4k senior yang ag4k berbeza berhubung gesaan menutvp kel4b komedi terbabit.

Pada aw4lnya, pelaw4k dan juga pengar4h filem terken4l, Afdlin Shauki tel4h mengelu4rkan kenyataan dengan berhar4p pih4k kel4b komedi tid4k dipersal4hkan dan premis berkenaan ditutvp hanya diseb4bkan kesal4han yang dil4kukan wanita terb4bit.

Pertah4nkan Crackhouse

Menurutnya, kel4b komedi itu memberi pelu4ng dan ruang kep4da ramai bak4t baru untuk ‘open mic’ dan mungkin bo1eh membuka pelu4ng kerj4ya buat mereka.

Dibid4s oleh Shahrol Shiro

N4mun begitu, ia dibid4s oleh seorang lagi pelaw4k iaitu Shahrol Shiro atau nama seben4rnya Shahrol Azizie Azmi kerana meras4kan tempat trsebut sang4t bertent4ngan dengan individu Islam lebih-lebih lagi dengan ‘keh4diran’ minum ker4s di dal4mnya.

Kaitk4n ceram4h ada unsur law4k

Akan tet4pi, kenyataan y4ng dibuat Shahrol mend4pat respon lagi dar1pada Afdlin yang di1ihat tet4p mempertah4nkan apa yang diuc4pkannya sebelum ini.

Dia juga dilihat menyentuh perihal ‘law4k dalam ceramah agama’ dan Shahrol kembali membalas apa yang diutarakan seniornya itu.

“Sudah2 la Abang Afdlin Shauki”

Menurut anggota kumpulan Shiro itu, dia melu4hkan rasa ral4t dengan apa yang dikat4kan pengarah filem Buli terbabit kerana mengaitkan isu yang tid4k ada kena mengena dengan Crackhouse Comedy Club demi memperkukuhkan keny4taannya sebelum ini.

Tambah Shahrol, dia berharap agar Afdlin tidak terus mengaitkan pendkwah agama dal4m hal ini dan memintanya untuk tidak menyokong kemungk4ran dengan cara mempertah4nkan tempat tersebut sehingga boleh mengur4ngkan rasa horm4tnya kepada pelawak itu.

Untuk rekod, Crackhouse merupakan kelab komedi adalah tempat seorang wanita yang membuat stand up comedy dengan memperken4lkan diri sebagai seorang Muslim dan menghafaz 15 juzuk al-Quran.

Namun, secara tiba-tiba dia telah membuka b4ju yang dipakai dan hanya meningg4lkan pakaian yang sang4t s3ksi sehingga mengejutkan ramai pihak.

Set4kat ini, wanita berusia 26 tahun itu dan teman lelakinya telah dit4han polis bagi membantu siasatan.

Sumber: Instagram Afdlin Shauki, Shahrol Shiro

Via omm

What do you think?

Written by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GIPHY App Key not set. Please check settings

    [Video] “Kelab komedi buat hal lagi?”- Pelawak’ komedi solo sind1r Islam buat netizen berang!

    [Video] “Menarik kanser dari badan pesakit tak perlu kemoter4pi?” – Bom0h Manjung ini dakwa mampu pindahkan penyakit kanser kepada pokok