in

“Sedih sebab saya lepaskan banyak tawaran lain” – Ali Puteh k3cewa dit1pu, tak dapat sebarang bayaran jadi duta ayam?

Ali Puteh engg4n namanya dika1tkan lagi dengan sebuah syarikat pembek4l ayam selep4s menjadi duta sel4ma tiga bulan lalu.

Menurut lap0ran Utusan Online, pelaw4k berusia 33 tahun itu tid4k mahu terb4bit dengan pen1puan syarikat trsebut terutam4nya soal bekal4n ayam kepada peniaga dan pembeli.

“Saya tid4k mahu ada pih4k yang berdep4n dengan masal4h apabila berurusan dengan syarikat pembek4l itu selep4s beberapa isu timbul.

“Terus-ter4ng saya juga kec3wa dengan apa yang terj4di apabila perj4njian antara saya dengan syarikat itu tid4k berjal4n seperti yang sep4tutnya,” katanya.

Ali berkata, dia sanggup melep4skan beberapa taw4ran lain berni1ai puluhan ribu demi memberi fokus dan komitmen sebagai duta tetapi kesal kerana tidak menerima sebarang bayaran seperti dijanjikan.

“Saya ter1ma tawar4n kerana diperken4lkan orang seorang kawan yang mem4ng saya kenal dan peluang pern1agaan turut ditaw4rkan bagi saya.

“Saya melih4t ia sebagai satu peluang terbaik untuk menj4na pendap4tan lebih stabil tapi perkara lain yang timbul,” ujarnya.


Walaupun mempunyai kontrak sah dan beberapa kali cuba mendap4tkan penjel4san, dia menganggap semua yang berl4ku ada hikmahnya.

“Sedih seb4b saya lepaskan banyak taw4ran lain untuk fokus pada peluang ini dan saya ada tanggungj4wab serta tanggungan.

“Saya ter1ma dan saya percaya ada hikmah cuma saya perlu tampil untuk membuat penjel4san berhubung hal ini.

“Saya enggan masal4h timbul dan nama saya terkait apabila syarikat ini membuat urus niaga. Saya tid4k mahu ada pihak lain jadi m4ngsa,” k0ngsinya lagi.

Menerusi lap0ran media sebelum ini, pemilik nama Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan itu nafi menjal4nkan perniagaan bahan ment4h itu untuk membay4r sam4n ganti rugi RM60,000 kepada kakak ip4rnya, Siti Nor Hidayah Mohd Ali.

Sumber: Utusan Online (Siti Athirah Dzulkifly)

via omm

What do you think?

Written by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GIPHY App Key not set. Please check settings

    [Video] Lelaki ‘garu kepala’ Tunang Meraj0k Sampai Sanggup Berdiri Dalam Hujan.

    “Jangan risau kami masih berkawan lagi“ – 11 tahun hidup bersama Noh Salleh & Mizz Nina dah bercerai?