in

[Video] “Bank in duit kat mak, tersilap akaun, penerima enggan bagi balik, siap anggap sedekah?

Sedihnya, tular video seorang gadis ingin berk0ngsi rezeki gaji pertama deng4n ibu tid4k kesamp4ian apabila dia tersil4p membuat trans4ksi ke nomb0r ak4un orang lain.

Mnerusi Pengkongsian vldeo berkenaan gadis yang dikenali sebagai Fahada Bistari melu4hkan rasa terkil4n apabila hasr4tnya untuk memberi kejut4n kepada ibunya bertuk4r menjadi peristiwa yang tid4k akan dilup4kannya.

Difah4mkan, akib4t terl4lu teruja, gadis itu meng4kui dia tid4k menyem4k butiran penerima terlebih dahulu dan ibunya juga mem4klumkan bahawa tiada sebar4ng pemind4han wang dibuat ke dal4m akaunya.

Aku sedih ken4pa aku salah bank in..
Apa yang lebih menyedihkan apabila si penerima engg4n mengemb4likan semula wang yang dipind4hkan ke dal4m akaun tersebut, seb4liknya meminta untuk gadis itu untuk mengikhl4skan dan diangg4p sebagai sedek4h.

Mungkin tuhan nak uji aku, tuhan n4k uji kejujuran bud4k tu. Hidup ni penuh dengan ujian.

Dal4m pada itu, gadis itu meng4nggap apa yang terjadi ini adalah ujian diberikan Allah SWT kepadanya dan boleh dijadikan pengaj4ran kepada orang ramai supaya lebih berhati-hati sewaktu membuat trans4ksi bank.

Meninj4u di ruangan komen, rata² orang ramai telah memberi kata² positif kepada gadis itu dan mendoakan ag4r rezekinya dilu4skan selain turut berhar4p penerima itu terbuka hati untuk memul4ngkan duit tersebut.

Mal4h, ada juga segelintir netlzen yang berbaik hati ingin memb4ntu dan sanggup untuk mengg4ntikan nilai wang tersebut.

Sumber: TikTok Via: Beautifulnara

What do you think?

Written by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GIPHY App Key not set. Please check settings

    [Video] “Kunyah nasi dan ‘sh4re’ air dari mulut, aksi ‘sweet’ pasangan ini buat netizen L0ya

    [Video] “Jangan sebab rindu ex, nak dek4t ex semula?” -Cik B kata sebab apa tu…