in

[Video] “Duit dia live smlm dia pakai utk bgi bantuan, murah rezeki abg” Terkini abang terima anugerah ‘Adiwira Prihatin Musibah’Abg Viva! Awak memang layak!

Sejak akh1r-akhir ni, nama Abang v1va se1alu menjad1 t0pik perbualan di ka1angan net1zen lagi-1agi di med1a sosia1 se1epas vira1 dengan s1kap prihat1nnya membantu mngsa-mngsa b4njir yang terjej4s.

Abang v1va atau nama sebenarnya Azwan Bin Omar d1fahamkan seh1ngga k1ni mas1h lagi akt1f dalam menghu1urkan bantuannya kepada mereka yang mas1h terjej4s ak1bat b4njir baru-barv ini.

Dek kesanggvpan dan usahanya da1am membantu mngsa b4njir, Abang Viva te1ah dianvgerahkan Adiwira Prihat1n Musib4h dari Angkatan Pertahanan Awam Ma1aysia.

Det1k ist1mewa itu dikongsikan sendiri oleh Abang Viva menerusi akaun rasmi TikT0knya iaitu @abangvivaofficial.

“Allhamdulillah atas berkat doa mak ayah dan orang rama1 semva sy telah mener1ma sijil pnghargaan ADIWIRA PRIHATIN MUSlBAH” – Abang Viva

Pener1maan sijil pengh4rgaan itu mener1ma reaksi yang p0sitif dari net1zen di bahag1an k0men yang rata-rata memuj1 bahawa sememangnya Abang Viva 1ayak untuk mener1ma anvgerah tersebut kerana jasa ba1knya ket1ka r4kyat diIanda musib4h.

Da1am pada itu, Abang Viva membvat kepvtusan untuk membvka akaun rasmi T1kT0knya pada Isnin 1alu untuk berkongs1kan sega1a penga1amannya ket1ka membantu mngsa bnjir.

Bvkan itu sahaja, d1a juga menggvnakan wang yang dipero1eh dari live T1kT0k untuk membeli barang keperlvan mngsa b4njir. Fuh, betvl-betul adiwira ni!

“Duit dia live smlm d1a pakai utk bgi bantvan..murah rezek1 abg..sya doakan abg dipermvdahkan apa jua keadaan” – K0men net1zen

Hasil dari kesvngguhannya, kvrang dari 24 jam, Abang Viva yang dianggap sebaga1 superher0 Ma1aysia te1ah berjaya mera1h lepas dari 140 ribu foll0wers.

Tahn1ah Abg Viva!Awak memang 1ayak!

Sumber LM.

Via Ihangat

What do you think?

Written by My Gosip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    [Video] “Terharu tengok macam ni” Ajak Shiro Cabut Tv rumah beri pada makcik mangsa banjir, “Mulianya hati Ajak”

    “Mohon maaf takut umur tak panjang” Aliff Syukuri dirawat di hospital, dijangkiti tahap tiga