in ,

[Video] Ingat kek batik, wanita terkejut jumpa ‘harta karun’ bernilai RM31,000 dalam peti besi

Tuah ayam nampak dikaki tuah manusia tiada siapa yang tahu. Kejutnya bukan kepal4ng, wanita ini terperanj4t saat melihat isi sebuah peti besi yang sud4h sekian lama tid4k dibuka.

Mulanya menyangka bar4ng yang dijumpainya itu adal4h kek batik, rupa-rupanya ia adal4h ‘sebuku’ wang ringgit bernot RM50.

Bagai bulan j4tuh ke riba, ‘harta karun’ berupa wang ringgit yang ditemui itu diangg4rkan berjuml4h RM31,000 dan masih b0leh dipakai.

Tular di media sosi4l, penemuan ‘kek batik’ itu kemudian dik0ngsikan dalam bentuk vide0 dan dimuat turun di laman sosi4l

https://www.tiktok.com/@shahirah_amir/video/7234721198389628161?_t=8cc2NZbftma&_r=1

Difah4mkan, wang ringgit itu ditemui di dalam peti besi milik mereka sendiri, namun sud4h lama tid4k dibuka kerana kehilangan kunci.

Lama terperangk4p di dalam peti, sebahagian wang yang dijumpai didapati melek4t dan ada juga kepingan yang sudah berlubang.

Bernasib baik, kesemua wang itu masih boleh diselamatkan dimana sebahagian besar berjaya didepositkan ke dalam mesin pengeluaran wang automatik (ATM).

Lebihan wang yang tid4k lepas ‘masuk’ ke dalam ATM pula bakal dibawa pemilik untuk diserahkan kepada Bank Negara bagi urusan penukaran.

“Ingatkan kek batik yang sud4h terperap lama dalam peti besi. Rupanya harta karun. Rezeki jumpa kunci peti besi yang sekian lama hilang,” tulis keterangan video.

Sumber: malaysiadateline

What do you think?

Written by My Gosip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Gara-gara tiada perkejaan suami sanggup jual vide0 ‘ehem²’ isteri di twitter dengan hrga RM1.5K

    Menanti 7 tahun akhirnya dapat kembar 4, Kesemuanya anak istimewa suami isteri syukur Reda ..