in

[Video] “Pelik Tapi Aneh” – Niat Nak Meromp4k ‘Terbantut’, Lelaki Tukar Fikiran Lepas ‘Terg0da’ lih4t Kaki J4nda Muda.

Pe1ik tapi ben4r! Seorang pencvri di lndonesia dikat4kan mengub4h fikirannya untuk mencvri se1epas ‘terg0da’ me1ihat kaki seorang j4nda yang menj4di mngsa ketika itu.

T4k jadi mencvri

Memet!k Iap0ran Tribun News, svspek, Tri Wahyudi Sutopo, 30, te1ah ditah4n o1eh pih4k poIis beri.kutan tind4kannya yang diperc4yai cuba mencvri bar4ngan mi1ik seorang j4nda, G,23. Difah4mkan svspek ketika itu bertind4k memasuki rumah mngsa bagi mencvri bar4ngan kemas namun hasr4t tersebut bertukar selepas melihat kaki mngsa.

Kej4dian ini berlaku di rumah sewa mngsa pada Ahad yang lepas dan svspek sudah mengetahui wanita ini mempunyai barang kemas yang banyak. Svspek ketika itu bertind4k memanj4t dari atas rumah mngsa sebelum disedari oleh wanita yang ketika itu terdengarr bunyi dari bilik sebelah.

Terg0da teng0k kaki j4nda.

Bagaim4napun, svspek ketika itu bertind4k mengambil telefon bimbit serta barangan kemas berupa seutas rantai tangan milik mngsa. Namun, svspek akhirnya memuIangkan semula bar4ngan yang diambil sebelum melarikan diri berikutan terg0da melihat kaki mngsa dan terdapat cobaan untuk mer0gI wanita berkenaan.

Susu1an daripada insiden tersebut, mngsa mengaIami tr4uma yang tervk sebelum meIaporkan kepada pihak berku4sa.

Difahamkan m0tif svspek berbuat demikian adalah kerana faktor ekon0mi dan jika sabit kesaIahan dia boleh dikenakan huk0man penj4ra makslmum sembiIan tahun.

Sumber : Tribun News

Article sebelumnya,

TuIar satu video sejak semalam, memberi peringatan buat penduduk di sekitar kawasan USJ supaya berhati-hati dengan seorang lndividu yang terkenal dengan nama Askar.

Difahamkan sering dengan kegiatan mer0mpak, orang ramai seriau melihat tingkahnya yang mem4njat tingkap.

“Rumah area USJ hati2, nama panggilan dia Askar…”
Perongsian @arieffarhanzdi Tiktok meraih perhatian ramai yang mengakui turut mengenali lelaki tersebut yang katanya menetap di sekitar Gombak.

Malahan, ada yang juga menyatakan sikapnya yang memang suka merompak, masih tidak serik hingga sekarang, buat penduduk gentar.

“Dekat area rumah cousin ada yang suka mengintip..”

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen menyarankan agar empunya video segera melaporkan hal ini kepada polis agar pelaku dapat ditangkap.

Dalam pada itu, ramai juga yang berkongsi pengalaman berhadapan dengan penjenayah di sekitaar kawasa tersebut, dan berpesan untuk sentiasa berhati-hati…

Sumber :Redaksi.com via beritasemasa

What do you think?

Written by My Gosip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    [Video] “Dia pvnya du!t r@ya kαlαh dvit 0rang y@ng dap@t dvit KWSP..” Neelofa Dedαh Dvit Raya Bilal

    [Video] Rakam dan viral Owner’ H0tel Di Taiping dakwa ‘Berlagak’ P0lis siasat pasangan suami lsteri.