in

[Video] “Tak salah pun.. bukan berhenti tgah jalan” – Geng Honda buat ‘Gathering’ di jalan Pintas Temiang dikecam!

Ja1an p!ntas Tem!ang ke Pantai, Ja1an Jelebu yang d!buka tahun 1alu mu1a tu1ar kerana ke!ndahan pemandangan sepanjang 1aluan ini. La1uan !ni sebenarnya 1engang tetap! akan mu1a s!buk terutamanya pada hujung m!nggu terutamanya di waktu petang.

Perjumpaan sesama pem!lik kenderaan t!dak sa1ah asa1kan d!buat di tempat yang se1amat. Da1am satu v!deo yang d!muat na!k Shahirr di T!kTok, bel!au sempat merakam ge1agat geng konvo! Honda C!vic FC yang me1etakkan kenderaan di la1uan kecemasan dan me1epak dengan ahl!-ahli konvo! yang la!n.

Dapat dil!hat deretan kereta berhent! di bahu ja1an yang sedik!t sebanyak menyukarkan pengguna ja1an yang la!n. Ada satu ket!ka, kereta la!n pula yang per1u menge1ak pem!lik kereta yang sedang berd!ri dan bersembang di s!si ja1an.

Menjengah ruangan komen v!deo tersebut, rata-rata member! pandangan t!dak sesua! untuk d!buat gather!ng di kawasan tersebut kerana la1uannya yang semp!t wa1aupun pemandangannya cant!k.

Pun beg!tu, ada juga komen dar!pada indiv!du yang berkemungk!nan sa1ah seorang pem!lik Honda C!vic FC di s!tu yang mengatakan perbuatan mereka !tu t!dak sa1ah kerana mereka berhent! di tepi ja1an dengan tert!b dan bukannya berhent! di tengah ja1an seh!ngga mengganggu traf!k.

Pem!lik akaun FC Ma1aysia di T!kTok turut men!nggalkan komen dan berter!ma kasih kepada perakam v!deo kerana bantu menu1arkan akt!viti mereka seh!ngga na!k ke for your page (FYP) T!kTok.

Teguran d!buat supaya kejad!an buruk dapat die1akkan dan untuk k!ta jad!kan ingatan. Semoga kejadian seperti di spot v!ral l!hat kapal terbang berdekatan KLIA sebe1um ini t!dak beru1ang di lokas! ini.

sumber:thevocket

What do you think?

Written by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GIPHY App Key not set. Please check settings

    [Video] “Kalau kau susah, mesti perempuan tu blah” – Lelaki ajar cara dapatkan awek, hanya cakap ‘saya Trader’ mesti terp!kat.

    [Video] “Alahai comelnya Afwa” – Tok Ti kongsi momen Afwa naik kapal terbang bercuti di pulau redang curi tumpuan