in ,

[Video] “Tenang disana sahabat,Aku harap si pelaku dapat balasan setimpal” – Gara2 minta putus remaja tekup muka teman wanita guna bant4l hingga m4ut

Terkini,Seorang wanita berusia 24 tahun tel4h meninggal dunia dipercayai dibunvh dengan cara ditekup muk4nya oleh seorang remaja lelaki berusia 19 tahun.

Mnerusi lap0ran dari Harian Metro, Ketua Polis Daerah Klang Selatan Asisten Komisioner Cha Hoong Fong memaklumkan seorang wanita yang juga kenal4n susp3k telah membuat lap0ran selepas remaja itu meminta bantuan supaya mengambilnya di Kampung Pandan kerana dia sudah menekvp muka manggsa menggunakan bant4l sehingga tidak sed4rkan diri.

Ditemui terb4ring dalam bilik

Diseb4bkan itu, pih4k polis telah bergegas ke lokasi kejadian dan menemui mangsa iaitu seorang wanita berusia 24 tahun dal4m keadaan terb4ring di atas katil di sebuah bilik rumah berkenaan.

“Pemeriks4an pada badan m4ngsa tidak menjumpai sebar4ng kesan keceder4an dan m4ngsa dis4hkan meningg4l dunia oleh petugas kesihatan.

“Bertind4k atas maklumat pada 9.20 malam, sepasukan polis dari Bahagian Siasatan Jenayah, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Klang Selatan menah4n susp3k warga tempat4n yang dipercayai terbabit dal4m k3s ini berdekatan lokasi kejadian,”katanya.

Susp3k berjaya ditah4n

Difah4mkan, susp3k berjaya ditah4n berhampiran lokasi kejadian dipercayai dalam cubaan melarikan diri. Hasil siasat4n mendapati tind4kan yang dilakukan berpunca darlpada tindakan m4ngsa yang ingin memutuskan hubungan percintaan dengan susp3k.

“Susp3k berusia 19 tahun dan tidak mempunyai rekod jenay4h lampau dan hasil siasatan awal mendapati punca kejadian adal4h diseb4bkan mangsa ingin memutuskan hubungan dengannya,” katanya

Unit Forensik Jabatan Siasatan Jenayah, Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor sudah menjal4nkan pemeriksaan di tempat kejadian dan menjumpai beberapa barang yang boleh membantu siasatan. Susp3k juga akan direman sehingga 31 Ogos ini.

“Kes disias4t mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksa4n kerana membunvh.

“Pihak polis masih menjal4nkan siasatan dan akan melengk4pkan siasatan dalam tempoh masa yang terdekat,” katanya.

Rakan2 m4ngsa luah rasa

Dalam pada itu, beberapa rakan baik m4ngsa telah membuat kompilasi video kenangan bersama arwah dan tid4k sangka wanita itu sudah tiada.

Menerusi perkongsian yang dibuat oleh @aliyatshaa, dia telah mengucapkan salah takziah buat keluarga sahabatnya dan mendoakan arwah ditempatkan dalam kalangan orang beriman.

@aliyantshaa

Al-Fatihah untuk arwah sababat saya 🤲🏻 moga tenang ya disana sayang 🤍🥺 #systaahighway

♬ Saat Terakhir – ST12

Harap pel4ku dihukum dengan setimp4l

Seorang lagi rakan yang dikenali sebagai @echaaaaaaa58 pula meluahkan rasa rindu dan menjel4skan tindakannya berkongsi vldeo bukan tidak reda di atas pemergian tersebut, n4mun hanya terkenang detik2 bersama arwah yang mana mereka baru sahaja berhubung.

Dia juga berharap supaya pel4ku yang menyebabkan kem4tian sahabatnya menerima hukum4n setimpal dengan apa yang telah dilakukan.

@echaaaaaaa58

Bukan takredha tapi terkilan dengan cara pemergian kau sahabat 😭 Rehatlah disana dah terlalu penat kau di dunia nie 😭 Aku harap sangat si pelaku dapat balasan setimpal 🤲🏻🙏🏻 #fypシ #fyp #Shirainmemories #dalamkenangan #masukberanda #fypシ゚viral

♬ Sedih – Instrumental – Asraf Studio

Buat masa ini, pihak polis berharap orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan kejadian tersebut dapat membantu menyalurkan infomasi kepada IPD Klang Selatan di talian 03-33762222 atau mana-mana balai polis yang berhampiran.

Sumber: Harian Metro (Norzamira Che Noh), TikTok @aliyantshaa, @echaaaaaaa58

Via omm

What do you think?

Written by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GIPHY App Key not set. Please check settings

    “Ibu minta tolong anak jamin” – Gadis 15 tahun dicekup khaIw4t bersama tiga lelaki

    [Video] Lepas tayang pungg*ng, Leona sengaja ‘payung’ d4da? “Dah melamp4u-lamp4u leona ni!” – Netlzen