in ,

[Video] “Saya lah artis no1 malaysia buktinya lagu saya trending no1 selama 8hari, Sedapp yer suara sy ni asli ya bukan ‘autotune’ -AIiff Syukri

S!apa s4ngka, da1am diam lagu raya Datuk Serl AIiff Syukri kini sud4h tren.ding n0mbor 1 di Y0uTube Malaysia. Berita itu dik0ngsikan sen.diri o1eh Aliff Syukri dengan penuh rasa gemb!ra dan syukur atas kejay4an itu.

Bukan itu sahaja, lagu ber.judul Lala Raya turut te1ah dit0nton seban.yak hamp!r 1.4 juta seta.kat ini semenj4k dimuat naik di akaun Y0uTube pada 20 April lalu.

Me1alui vldeo yang dimuat.naik di medla s0sial, Aliff Syukri di1ihat sedang men.yanyi dan diir!ngi beberapa orang pen4ri yang sedang b4ring di samping.nya. Aliff Syukri turut men!tipkan pes4nan buat p!hak yang suka mengcam agar tldak men0nton vldeo pendek lagu rayanya itu.

“Lagu ke1epok raya dah ke1uar di Y0utube Rusa Music. Yang suka kcam jangan teng0k saya bencl awakk”-Aliff Syukri.

Di ruangan k0men, rata-rata netlzen mengec4m lagu raya ter.baharu Aliff Syukri yang mengambil inspirasi darlpada tarian penyanyi antarab4ngsa, Britney Spears. Ma1ah, ada yang mene.gur pemak4ian penari yang dikatakan agak keter1aluan dan tidak ber.sesuaian dengan imej mereka yang mengenakan songk0k dalam vldeo tersebut.

“Lagu raya paling terkedi dan terp0ndan da1am sejarah Malaysia.”

Minta Dato’ h0rmati baju melayu. Baju melayu ada falsafah dan dan sejarah nya yang ter.sendiri. Jangan r0sakkan martabat baju melayu. Itu sejarah dulu jangan r0sakkan dengan benda-benda tak sen0noh.”

“Lepas dengar lagu raya ni saya rasa nak bata1kan raya tahun ni. Sekian.”

“Dia tak kisah kena k3cam. Sebab dia punya goal hampir ter.capai no.1 trending. Tu strategi.”

Sumber : Murai

What do you think?

Written by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GIPHY App Key not set. Please check settings

    [Video] “Allahu sayu tgok.. Tiada bapa, budak perempuan hntar ibu s4kit ke hospital seorang diri

    [Video] “Terl4jak sayang tu sis” – DU1T gaji habis lesap ‘dicil0k’ wanita k0ngsi akaun bank dengan BF