in ,

“Dia siap post kat media sosial, dia dah keluar penjara” – Kakak terlantar seumur hidup akibat dider4 suami, adik Jahidah ‘ger4m’ suspek dah bebas!

Sebelum ini, kec0h mengenai sebual4h kisah se0rang wanita mal4ng, Jahidah Nordin yang dipercayai dipukvl 0leh suaminya sehingga terlant4r k0ma pada 4 Mei lalu.

Apa yang lebih memilu.kan adal4h wanita berkenaan sedang hamil anak pertama sewaktu dia dider4 0leh suami, Rosmaini Abdul Raof.

Wal4upun ia sud4h lama berlaku, n4mun adik kepada m4ngsa iaitu Fauziah Nordin meng4kui mereka sekeluarga masih belum dap4t menerima apa yang tel4h berlaku kepada kakaknya sehingga terlant4r s4kit seumur hidup.

Apa yang lebih dikesali apabila susp3k sud4h bebas daripada tahan4n reman dengan ikat jamin. Dan kini, lelaki berkenaan mampu menikm4ti kehidupan yang sempurna selep4s keluar dari penjar4.

“Lelaki d4yus tu sekarang bebas di luar. B0leh makan, minum, tidur cukup, enj0y dengan kawan-kawan,”tulisnya dalam sebuah hantar4n di laman TikT0k.

Lelaki d4yus dah beb4s, siap buat k0nten TikT0k!

Tambah Fauziah, Rosmaini juga m4sih mampu memuat n4ik vide0 di laman TikT0k dan bercerita mengen4i kehidupan baharunya sebaik sahaja keluar dari penjar4.

“Dia siap p0st dekat TikT0k, dia dah keluar penjar4 dan mul4kan kehidupan baharu,”ujarnya.

Memang t4k ada tanggung.jawab langsung

Katanya lagi, tind4kan yang dilakukan 0leh Rosmaini itu jel4s menunjukkan dia tid4k mempunyai sik4p tanggung.jawab terhad4p kesalah4n besar yang telah dilakukan terhad4p isteri sehingga terlantar s4kit seumur hidup.

“Saya t4k sangka susp3k b0leh buat kakak saya mac4m itu.

“Tiada tanggung.jawab langsung, dia buat kakak saya macam itu, dia b0leh kembalikan kakak saya kepada n0rmal ke?”pers0alnya

Terdahulu, kisah Jahidah tul4r di media sosi4l apabila disyaki dipukvl suaminya sehingga par4h pada kepala dan tengk0raknya terp4ksa dibuang selain rahang, tulang belakang serta rusuk mengalami retak4n.

Dan untuk rek0d, suspek, Rosmaini meng4ku tidak bersal4h atas pertudvhan menyeb4bkan kecederaan par4h terhadap isteri ketiganya itu

Tertuduh did4kwa mengikut Seksyen 325 Kanun Kes3ksaan dan b0leh dihukum mengikut Seksyen 326A k4nun sama yang memperuntukkan hukum4n penjara maksimum 14 tahun dan b0leh juga dikenakan denda.

Sumber: omm | mStar (Amin Hazlan) , TikTok @ziahzara15

What do you think?

Written by My Gosip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Masih ingat dengan pengacara program kuiz kanak-kanak ‘di mana Joe Jambul? Wajah terkini tk sangka sekarang beliau..

    “Ramai tanya asal Anju tak p0st pasal tunang, bila p0st ramai c0mplaint kata melu4t. Bila tak post tanya pulak”