in , ,

“Orang buk4n Islam pun nk kutuk² susah lah. Perangai macam budak-budak” – Sajat pertikai teguran PU Syed

Sebelum ini, teguran yang dibu4t 0leh pendakw4h bebas PU Syed terhad4p pelak0n antarabangsa beras4l dari Malaysia iaitu Michelle Ye0h kerana memenangi anugerah berprestij 0scar telah meraih perhati4n hebat.

Jika sebelum ini pelak0n Elvina Mohamad yang bersuara, kali ini usahaw4n sensasi Sajat pula mempertik4ikan tindak4n pendakwah berkenaan.

Sajat merasak4n d4kwaan PU Syed berkata kemen4ngan Michelle Yeoh tid4k memberi sebar4ng manfaat adal4h tid4k relevan untuk dijadik4n sebag4i satu isu.

Bukan saja pertik4ikan tind4kan pend4kwah tersebut, mal4h turut perjel4skan bahawa buk4n bermakna ram4i memberi ucapan tahniah meny0k0ng pelak0n itu tetapi sekad4r meraikan kemenang4nnya saja.

0rang yang buk4n seagama Islam pun n4k kutuk-kutuk, sus4h lah. Perang4i macam budak-budak.

Bahkan usahawan itu berkata sebag4i rakyat Malaysia yang hidup dalam berbilang k4um dan agama, ia merup4kan satu perkara yang harus diraikan kerana tel4h meng.harumkan nama negara.

Kebany4kkan netizen yang meningg4lkan k0men bersetuju dengan pandang4n Sajat dan memuji kata-kata yang dil0ntarkan 0leh usahawan tersebut.

Sumber: Beautifulnara

What do you think?

Written by My Gosip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    “Ala jangan la.. penatla macam ni, taknak la kes-kes disondol lagi..” – Eina Azman kongsi video nangis luahan Rasa tak dihargai baut netizen bimbang

    “Netizen jangan kolot bukan buat S*ks, tape pun, tu tanda cinta!” – Kecoh Bercumbu di konsert