in

“Kongsi KatiI, Hanya Di Pis4hkan Dgn Bantal?” – Wanita bertudong kongsi Tip percutian bajet bersama kekasih undang kec4man ramai

PERCUTIAN adalah m0men paling indah buat ‘kaki travel’ dan pasti lebih menyeron0kkan apabila berpeluang bercuti bersama rakan² yang ‘sekepala’ kerana pelbagai aktiviti dapat dilakuk4n bersama.

Bagaiman4pun, ada yang lebih suka untuk bercuti bersama pasangan masing².

Seperti yang dik0ngsikan seorang wanita di laman Faceb00k baru-baru ini, dia mencerit4kan pengalam4n bercuti bersama teman lelakinya di Thailand.

Mal4h dia turut memberi tip percutian bajet bersama teman lelaki y4ng mana bilik pengin4pan h0tel dikongsi bersama termasuk k4til dan mereka berdua hanya dipis4hkan dengan bantal.

Perk0ngsiannya itu bagaiman4pun mengundang kecam4n wrganet kerana disif4tkan bersekedudukan dengan bukan mahram dan amat tid4k manis apabila dia membawa imej wanita berhijab.

Tip jimat yang dik0ngsikan wanita ini adal4h tid4k wajar. – Gambar hiasan

Ketika diajukan tentang lsu berz!n4, dia menyangk4lnya dengan mengatakan perlu berpeg4ng kepada niat.

Disebabkan tul4r, tip bajet ‘muslimah’ tersebut turut dibincangkan di platform Twitter.

Berdasarkan ciapan lndividu dikenali sebagai Mimi, wanita terbabit ada menyat4kan bahawa dia memakai tudung dan berselimut ketika tidur.

“Terbaca posting Facebook Muslimah bertudung yang pergi bercuti ke Thailand dengan BF (teman lelaki).

“Kongsi bilik hotel sama, k4til sama tapi letak bantal tengah² manakala dia tidur bertudung dan berselimut,” ciapnya sambil menambah p0sting tersebut bagaiman4pun telah dipad4m di media sosial.

Menurut Mimi, apabila tiba giliran untuk m4ndi, salah seorang darlpada mereka perlu turun ke bawah dan duduk di lobi sementara waktu.

“Bila tiba giliran salah seorang nak mandi, yang seorang lagi turun bawah lepak lobi sampai seorang lagi selesai. Sembahyang asing-asing.

Wanita terbabit mengakui berkongsi k4til yang dipis4hkan dengan bantal. – Gambar hiasan

“Dia kata bukan saja ‘jimat duit’, tapi ‘rasa selamat’ bila bercuti dengan BF. Orang tanya tak tak0t terz!na ke, dia jawab ‘jaga niat’,” tambahnya.

Ekoran perincian yang dibuat itu, pengguna Twitter yang lain tampil memberikan pandangan masing-masing selain membuat andaian bahawa teman lelakinya itu adalah ‘g4y’.

Zaman sekarang aku biasa dengar remaja ikut BF, kawan lelaki atau stranger ke Genting, Cameron Highland, Tioman, Sipadan, Krabi (Thailand) dan Singapura.

Ada juga yang menggelar wanita berkenaan sebagai penungg4ng agama kerana berkongsikan kaedah yang jelas har4m di sisi Islam.

“Mengaku muslimah tapi menungg4ng macam ni? Pelac0r pun mengaku mereka pelac0r, tapi tak sampai nak justify tidur kongsi katil bantal tengah, tidur bertudung bagai. Adik beradik sampai certain umur pun kena pisah tempat tidur… ni pula dua ajnabi.

“Kalau dah berdua-duaan, kau ingat jantan boleh tah4n?

“Zaman sekarang aku biasa dengar remaja ikut BF, kawan lelaki atau stranger ke Genting, Cameron Highland, Tioman, Sipadan, Krabi (Thailand) dan Singapura. Seronok pergi bercuti dan maksi4t sambil dapat cash dan hadiah… makin best walaupun diri diteb0k tupai.

“Bila kita nak ‘mengislamik’ benda yang har4m, kita akan auto nampak bang4ng. Ibarat dah kantoi tapi nak reka cerita bagi nampak tak bersal4h. Besar mana bantal dia letak kat tengah tu? Berapa biji? Ke tahan bahagian muka, badan kaki semua melek4t sama-sama?

Antara reaksi netizen.

“Kenapa nak normalise? Janganlah liber4lkan apa yang Islam dah aturkan. Kalau nak kata jaga niat, daripada awal nak pergi bersama tu dah dikira salah niat,” ujar beberapa netizen.


Dalam pada itu, sesetengah pelayar Twitter juga beranggapan bahawa wanita berhijab itu secara tidak langsung menggalakkan perempuan lain untuk melakukan perkara yang sama.

“Haram tetap har4m, jaga ikhtilat pun lelaki tu bern4fsu… acah-acah suci. Konon tip jimat menggalakkan couple pergi bercuti ke apa?


“Apa tujuan bagitau. Nak bagi contoh ‘tiru macam aku’. Ingat ayat ‘jangan hampiri z!na’ siapa tiru muslimah ini sah dapat ‘d0sa jariah’ juga pada pencadang,” kata segelintir warganet.

Sumber :mstar via kecohape

What do you think?

Written by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GIPHY App Key not set. Please check settings

    “Aduan dalam sehari Setel” – Tindakan Pantas Air Kelantan (AKSB) pulihkan masalah air kot0r

    [Tular video] “ASYIK Main Tik.T0k Dan Selfie” Majikan berang camp4k phone staff hingga pecah