in

Sarimah dikejarkan ke kecemasan Hospital, Pembantu rumah lari pukul 5 pagi

Pelakkon dan pengacara, Che Puan Sarimah Ibrahim me1uahkan rasa kecewaa apab!la pembanttu rumah yang d!layan dengan ba!k te1ah melarikann diri pada pukul 5 pagi sek!tar m!nggu lalu.

Menurut Sarimah, 44, sebagai maj!kan bel!au melayann pembanttu rumahnya dengan ba!k. Malah, beberapa hari sebe1um kejad!an tersebutt, bel!au seke1uarga turut mera!kan ulang tahun kelah!ran pembanttu rumah berkenaann.

“Beberapa hari sebe1um itu, dia (pembanttu rumah) sangat gemb!ra dan sela1u tersenyum dengann kami. Kami nyany!kan lagu se1amat hari lah!r, beri had!ah dan pe1bagai lagi. Kami juga solat dan se1awat bersama-sama, dia bukann main ba!k dan solehahh.

“Saya ‘husnuzon’, tapi di manakahh pel!ndungann untuk maj!kan sepertti kami. Per1u ada perubahann da1am perjanj!an bersama agensi,” tul!s Sarimah dalam Instagramnya sema1am.

Memburvkkan lagi keadaann, ket!ka kejad!an pembanttu rumahnya melar!kan diri, pada masa yang sama, Sarimah te1ah dikejarkann ke kecemasann h0spital kerana menga1ami muntahh yang tervk.

“Saya t!dak memuat na!k sebarangg hantarann se1ama sem!nggu kerana m!nggu lalu cukupp mencabarr. M!nggu lalu dar!pada dikejarkkan ke kecemasann h0spital kerana muntahh yang tervk kepada kejutann pembanttu rumah melar1kan diri pada pukul 5 pagi.

“Saya dan ke1uarga mas!h da1am pemul!han cuba untuk kuat kembali. Alhamdulillah, Daddy (suami) turut s4kit tetapi sudah bertambah baik,” tulis Sarimah lagi.

Dalam pada itu, Sarimah mended4hkan doktor mengesahkan beliau hanya menghidapi flu perut dan bukannya c0vld-19.

“Saya telah membuat ujian calitan dan menurut doktor bukan c0vld-19. Doktor mengatakan, hanya flu perut dan satu-satunya orang yang tidak s4kit adalah orang yang melarikan diri itu,” tulis Sarimah.

Kejadian berkenaan benar-benar memberi pengajaran buat dirinya untuk tidak lagi mempercayai orang luar seratus peratus.

“Jangan sesekali pandang rem3h terhadap kesihatan anda dan jangan percaya kepada orang luar selain keluarga seratus peratus,” kata Sarimah.

Dalam pada itu, menerusi ruangan komen, Sarimah bersyukur tiada kejadian lebih buruk berlaku kepadanya dan keluarga.

“Saya dengar cerita yang lebih teruk. Alhamdulillah tiada kejadian yang buruk berlaku dan kami berada dalam keadaan selamat,” tulisnya lagi.

Pelakon berdar4h kacukan Melayu-Irish itu mendirikan rumah tangga dengan cucu Yang di-Pertuan Besar Negeri Sembilan ke-10, Tunku Nadzimuddin Tunku Mudzaffar atau Tunku Jamie, pada 2 April 2015.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Tunku Sofia Najihah yang kini berusia tiga tahun.

Sumber:KOSMO! ONLINE

What do you think?

Written by My Gosip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    ‘Amat menyayat hati’ – Bayi dalam kandungann terkeluarr dari perutt ibunya selepas terbabit dalam kemalangan

    [Video] Baby Shima ditolakk ketika sedang ‘Bergelek’ di majlis kahwinn “Siapa wanita yg tolak Baby Shima tuu?”